STORK2008

Från början blev jag engagerad som webmaster för STudentORKesterfestivalen 2008. Men under arbetets gång blev art director kanske en mer lämplig titel då jag även blev ansvarig för all design: logotyp, festivalprogram, affisch, tidningsannonser, flyers, tackkort, och inte minst prylar. Temat "rosa" var givet av festivalens General och mitt mål var att skapa en sammanhållen design med hög igenkänningsfaktor och där den specifika designen hade anpasats efter respektive produkts tekniska begränsingar. Den vita figuren med en gul helikon (Tutputte) är en vedertagen symbol för studentorketerfestivalerna, och brukar användas i i logotyperna för dessa.

Logotypen i två varianter, för använding där det passar med kvadratisk respektive avlång logotyp:

Hemsidan www.stork2008.com
(nu arkiverad till en undersida hos riksföreningen för studentorkesterar, RiksSMASK)

Affisch (A1-format) samt festivalprogrammets bak- och framsida (A5-format), båda tryckta med CMYK-tryck hos Fyris-Tryck i Uppsala.Flyers, i A6-format, uppkopierat i S/V på (nästan) rosa papper


Annonser i dagspressen (CMYK-tryck, 80x88mm), två varianter med samma info men olika bakgrundsinstrument:

Prylar för musikerna att sätta på orkesterkavajen: Pin (CMYK-tryck i emalj, 19x8mm), medalj (nersänkt relief ifyllt med svart, diameter 35mm), samt tygmärke (70mm i diameter, en bakgrundsfärg plus 4 trådar)


Festivaltröja med 4 färgers (vitt, svart, rosa och gult) tryck på rosa eller vit t-shirt:

Extrastort tygmärke (260x105mm) och ryggtryck (265x125mm), endast för STORK-kommittén:

Och slutigen ett tackkort som trycktes hos fotohandel: